gastroERoUS

gastroERoUS

Centrum Burger – Nagykanizsa - Ne féljetek a street foodtól!

2016. május 10. - _Mazsanna_

Van olyan, hogy kimarad az esti bevásárlás – főzés - másnapra az ebédet műanyag dobozokba csomagolás hármasa. Ilyenkor aztán másnap lehangoltan olvasgatom az ételkiszállítást vállaló kanizsai éttermek honlapját, végül rábökök egy menüre. Ebédkor a kollégáim pedig megdöbbenve nézhetik, hogy szinte toporzékolva hisztizek, mert megint nem ízlett az ebéd, majd bánatosan sóhajtozok a pénzre gondolva, amit kezeimből kiadtam a csúnya polisztirol koporsóba csomagolt ételért. Minden egyes alkalommal megfogadom, hogy soha többé nem hagyom ki az esti ebédcsomagolást, azonban az élet párszor kekec rendezőnek bizonyul.

De miért is ne lehetne opció néha ebédet rendelni egy étteremből? Miért nem állhatnék fel a munkahelyemen az ebédlőasztaltól, a rendelt étel doboza mellől azt nyugtázva, hogy jó volt, az uzsira fogyasztott szendvicsig kibírom.

[caption id="attachment_462" align="aligncenter" width="503"]central_burger Fotó: Centrum Burger[/caption]

Imáim végül meghallgatásra leltek. A hely, ahol elégedett mosollyal az arcomon falatozok, a nagykanizsai Centrum Burger (megtaláljátok a Deák téren). Nagy szerencse, hogy kiszállítást is vállalnak. A hamburgerező - és ma már tésztabár is – munkatársai, szakácsai biztosan jó párszor körbejárták a kérdést, teszteltek, kísérleteztek, hogy a hamburgereket tökélyre fejlesszék. Ropogós, kissé megpirított zsemle, szaftos húspogi - szigorúan marhahúsból, finom szósz és vörös cheddar - nem pedig trappista vagy valami rettenet lapsajt - mellé menő coleslaw. Pár hete pedig felfedeztem, hogy a repertoárt bővítették. Már kérhetünk munkahelyünkre olaszos tésztákat, amit csinos papírdobozból falhatunk.

[caption id="attachment_467" align="aligncenter" width="456"]centrum Fotó: Centrum Burger[/caption]

Jamie Oliver szavaival élve: „Így kell ezt srácok! Egyszerűen, fiatalosan!” Én a pestós, pirított fenyő- és tökmaggal szervírozott spagettit próbáltam ki. Már az ötlet is maga a megkönnyebbülés, ami feledteti az olcsó zacskós mirelit krumpli és ízetlen laphusi emlékét.

A minap az étterem tulajával találkoztam, majd kérés nélkül nekiszegeztem véleményem:

- Tetszik a tésztabár ötlete.

- Igen? Olyat akartunk, ami még nincs nálunk a piacon.

Mi pedig még több ilyen tudatos vendéglátóst akarunk!

Mert nyitottak vagyunk a világra, gyorsan reagálunk az újra, befogadjuk és értékeljük, ami igényes és odafigyeléssel készül, és megunjuk, elfordulunk attól, ami évek óta a beragadt sémákat követi. A street food már rég nem egyenlő az egyenízű gyros-szal, pizzával vagy olcsó hamburgerrel. A pho leves, a marhahúsos szendvics, a lazacos bagel, a quesadilla, a penne arrabiata, a sültkolbász pirított hagymával és a kézműves hamburger is felválthatja, sőt, diadalmasan legyűrheti a rántott csirkemell és mirelit krumpli párost.

Szerintem (maximum 5 szakácssipka):  szakacssapkaszakacssapkaszakacssapka

xErus

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroerous.blog.hu/api/trackback/id/tr9411776911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása