Kiváló csapatjátékos vagyok. Önállóan dolgozom. A mérleg két oldala. Újra és újra felvetődik, hogy egyedül vagy valaki más kezét fogva juthatunk-e érvényre. Kardinális kérdés ez a munkában, a nemzetközi politikában, a magánéletben.
De vajon ez is egy eldöntendő kérdés csakúgy, mint a karrier vagy család, jobb vagy bal, szív vagy ész? Lehet balanszírozni a mindenkitől független létet a közösséghez tartozással?
Én megcsinálom. Egyedül. Tudom, képes vagyok és akarom.
De mi történik akkor, ha túlnő rajtunk egy feladat? Ha vészesen fogynak tarsolyunkból a random előkapható instant megoldások?
Mozgassunk meg minden követ, ami elérhető távolságban van! Mert megcsináljuk. Egyedül. Tudjuk, képesek vagyunk és akarjuk. Menjünk el a falig, de legyen meg bennünk a hit, hogy ha kell, érkezik a segítség!
A másik félben pedig legyen meg a bizalom és a vég nélküli türelem, hogy csakis akkor kacsintson össze velünk cinkosan, ha itt az ideje.
És mit jelent ez a gasztronómiában?
Kajapajtások – Ételek, amik egyedül is jók, párban pedig verhetetlenek.- gomba – kakukkfű
- paradicsom szósz – babérlevél
- cékla – balzsamecet
- spenót – vaj
- chili – méz
- camembert – dió
- fokhagyma – petrezselyem
- narancs – csoki
Az alábbi ételben több szerencsés találkozás is fellelhető
Fetás cukkini ropogós grillezett paprikás, mazsolás bulgurral
Hozzávalók a ropogóshoz
- 3 közepes méretű cukkini
- 5 szál újhagyma
- 250 g fetasajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 1 teáskanál fűszerpaprika (opcionális)
- 1 teáskanál szárított menta (opcionális)
- 140 g liszt
- só, bors
- 3 tojás
- olaj a sütéshez
- lime a tálaláshoz
Hozzávalók a bulgurgoz
- 1 pohár bulgur
- 1 marék mazsola
- 2 db kápia paprika
- olíva olaj
- só, bor
- balzsamecet
Reszeljük le a cukkinikat (a reszelő durvább felével) és csepegtessük le egy szűrő segítségével. Keverjük össze a hozzávalókat és formázzunk lepénykéket a masszából. Süssük ki egy jókora serpenyőben kevés olajon.
A salátához főzzük meg a bulgurt (kétszeres mennyiségű vízben alacsony lángon). A paprikákat megmosásukat és szárazra törlésüket követően forró, száraz serpenyőben grillezzük addig, míg megfeketednek. Ekkor tegyük egy tálba és fedjük le alufóliával. A mazsolát áztassuk be. Ha a paprika kihűt szépen húzzuk le a bőrét és vágjuk kockára. Keverjük össze a kihűlt bulgurral és pufira ázott mazsolával. Ízesítsük, sóval, frissen őrölt borssal és kevés balzsamecettel.
[caption id="attachment_662" align="aligncenter" width="582"] Egységben az erő![/caption]