gastroERoUS

gastroERoUS

Önállóan együtt

2016. július 18. - _Mazsanna_

Kiváló csapatjátékos vagyok. Önállóan dolgozom. A mérleg két oldala. Újra és újra felvetődik, hogy egyedül vagy valaki más kezét fogva juthatunk-e érvényre. Kardinális kérdés ez a munkában, a nemzetközi politikában, a magánéletben.

De vajon ez is egy eldöntendő kérdés csakúgy, mint a karrier vagy család, jobb vagy bal, szív vagy ész? Lehet balanszírozni a mindenkitől független létet a közösséghez tartozással?

Én megcsinálom. Egyedül. Tudom, képes vagyok és akarom.

De mi történik akkor, ha túlnő rajtunk egy feladat? Ha vészesen fogynak tarsolyunkból a random előkapható instant megoldások?

Mozgassunk meg minden követ, ami elérhető távolságban van! Mert megcsináljuk. Egyedül. Tudjuk, képesek vagyunk és akarjuk. Menjünk el a falig, de legyen meg bennünk a hit, hogy ha kell, érkezik a segítség!

A másik félben pedig legyen meg a bizalom és a vég nélküli türelem, hogy csakis akkor kacsintson össze velünk cinkosan, ha itt az ideje.

És mit jelent ez a gasztronómiában?

Kajapajtások – Ételek, amik egyedül is jók, párban pedig verhetetlenek.
  • gomba – kakukkfű
  • paradicsom szósz – babérlevél
  • cékla – balzsamecet
  • spenót – vaj
  • chili – méz
  • camembert – dió
  • fokhagyma – petrezselyem
  • narancs – csoki
További alapanyag klaszterek itt.

Az alábbi ételben több szerencsés találkozás is fellelhető

Fetás cukkini ropogós grillezett paprikás, mazsolás bulgurral

Hozzávalók a ropogóshoz

  • 3 közepes méretű cukkini
  • 5 szál újhagyma
  • 250 g fetasajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (opcionális)
  • 1 teáskanál szárított menta (opcionális)
  • 140 g liszt
  • só, bors
  • 3 tojás
  • olaj a sütéshez
  • lime a tálaláshoz
(Nigella Lawson receptje)

Hozzávalók a bulgurgoz

  • 1 pohár bulgur
  • 1 marék mazsola
  • 2 db kápia paprika
  • olíva olaj
  • só, bor
  • balzsamecet
Elkészítése

Reszeljük le a cukkinikat (a reszelő durvább felével) és csepegtessük le egy szűrő segítségével. Keverjük össze a hozzávalókat és formázzunk lepénykéket a masszából. Süssük ki egy jókora serpenyőben kevés olajon.

A salátához főzzük meg a bulgurt (kétszeres mennyiségű vízben alacsony lángon). A paprikákat megmosásukat és szárazra törlésüket követően forró, száraz serpenyőben grillezzük addig, míg megfeketednek. Ekkor tegyük egy tálba és fedjük le alufóliával. A mazsolát áztassuk be. Ha a paprika kihűt szépen húzzuk le a bőrét és vágjuk kockára. Keverjük össze a kihűlt bulgurral és pufira ázott mazsolával. Ízesítsük, sóval, frissen őrölt borssal és kevés balzsamecettel.

[caption id="attachment_662" align="aligncenter" width="582"]IMG_201606181_0720 Egységben az erő![/caption]

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroerous.blog.hu/api/trackback/id/tr5611776933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása