gastroERoUS

gastroERoUS

Hajrá Magyarok! – Trikolor meccskaják

2016. június 15. - _Mazsanna_

„Miért hátul áll a csatár? A CSK-nak tulajdonképpen mi a szerepe?” És a nagy klasszikus: „Akkor ez most les volt?”

A kérdések hallatán Ő rám emeli tekintetét és csak ennyit mond: „Erus, hagyd ezt abba!”

Igen, vállaltan a legkevésbé sem értek a focihoz. Ezt nagyobb sporteseményekkor leplezendő – mivel a közösséghez tartozás élménye számomra is fontos - meccs közben néha bekiabálok, hogy szöglet! Kéz! Bedobás! Különösebb képzeteket azonban nem társítok hozzájuk.

A labdarúgás iránti rajongásom viszont pontosan fordított arányosságban áll nemzeti öntudatommal tehát, ökölbe szorított kézzel, a lakásban fel-le járkálva kísértem figyelemmel a magyar válogatott debütjét az EB-n. A góloknál pedig önkívületi állapotban éljeneztünk úgy, hogy három háztömbbel arrébb a nagyothalló nagymami is tudomást szerzett róla, hogy vezet a magyar csapat.

Folytatódjon bárhogy a bajnokság, magyar szívem örül és nagyon büszke.

Két nemzetiszín meccskaját ajánlok a szombati mérkőzésre:

Trikolor pizza

Hozzávalók a tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 6 ek. olíva olaj
  • 2,5 dl víz
  • fél kocka friss élesztő
  • pici cukor
A paradicsommártáshoz
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 1 üveg nagyi által télire eltett paradicsomlé
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • oregánó
  • só, bors
Feltétnek
  • mozzarella karikára szelve
  • fekete olívabogyó
  • pár szelet jó minőségű szárított sonka
  • sok-sok friss bazsalikom
 

[caption id="attachment_586" align="aligncenter" width="526"]jav Piros, fehér és zöld[/caption]

Elkészítése

A tésztával kezdjük. Az élesztőt a pici cukor kíséretében felfuttatjuk a langyos vízben majd hozzáadjuk a liszthez, belevegyítjük az olajat és a sót. Kidolgozzuk (de nem visszük túlzásba) és kelesztjük addig, amíg a feltéttel elkészülünk.

A mártáshoz megpirítjuk a hagymát olíva olajon, hozzáöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, visszaforraljuk mártássá, mikor majdnem kész hozzáreszeljük a fokhagymát.

A tésztát egy tepsibe lapogatjuk, megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a sajtot, olíva bogyókat és megsütjük. A sonkát és a bazsalikomot szigorúan a sütőből kivéve helyezzük a tetejére.

Grillezett cukkini mozzarellával és friss paradicsommal

[caption id="attachment_577" align="aligncenter" width="534"]DSC_1415 A magyar zászló színei a tányéron is[/caption]

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 1 tk. kakukkfű
  • só, bors
  • 2 golyó mozzarella
  • friss koktélparadicsom
Elkészítése

A cukkinit hosszában felszeljük és lesózzuk, borsot őrlünk rá, meghintjük a kakukkfűvel. Grillserpenyőben megsütjük. A kész cukkini csíkokba mozzarella szeleteket bújtatunk és felgöngyöljük. Hozzá friss koktélparadicsom salátát fogyasztunk.

 

Tálaljuk. Szurkolunk. Nyerünk. Összeborulunk!

[caption id="attachment_581" align="aligncenter" width="521"]13418572_1275331472491984_8623235958052433283_o Juhééééj![/caption]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastroerous.blog.hu/api/trackback/id/tr8811776925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása